Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Tuesday, August 19, 2014

Sekuntum Mawar Merah


Blog ni dah dianaktirikan untuk tempoh yang sangat panjang. Berbulan bulan tidak diupdate. Terlalu banyak cerita terlepas. Takpe, kita start slow-slow.

Sebagai permulaan, kita mulakan dengan cerita membangga diri kihkihkih.
***************************************************************
Beberapa bulan lepas, ummi ambik batang bunga ros dari rumah nyai bawak balik KL. Batang semata2. Takde daun takde bunga. Baru-baru ni, batang bunga ros tu berubah jadi macam ni.

Homai...bangga gila! Dandan tu terus whatsapp adik beradik lain sebab nak show off. Terasa bakat bercucuk tanam nyai dan yai mengalir dalam diri. Terus jadi addicted dengan bunga ros. Bila naik kereta, mata melilau kiri kanan tengok rumah orang yang ada tanam pokok ros. Dah jadi ala2 stalker pulak!

Sekarang pokok tu makin besar dan merimbun.

Kat depan tadika UIA ada pokok bunga ros. Merimbun pokoknya sebab tanam atas tanah. Bunganya pon lebat. Kalau tak tahu malu, nanti ummi nak mintak batangnya dari teacher. Doakan ummi berjaya.



2 comments on "Sekuntum Mawar Merah"

Anna Ruslina on August 19, 2014 at 8:22 PM said...

Tak Susan ke nak maintain ros no? :)

ummi aiza on August 20, 2014 at 1:32 PM said...

So far ok je. Bagi baja bila teringat hihihi

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez