Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Tuesday, June 2, 2015

Remembering CaddyBoyz

2 comments
Kat rumah ummi ada sekor kucing. Namanya CaddyBoyz. Boleh baca kisah awal dia kat sini dan kat sini. Menjadi kesayangan semua orang kat rumah KECUALI ummi hikhikhik. Punyalah sayang sampaikan kadang2 Anas suap dia makan Frieskies masuk mulut. Abah pulak siap pernah bagi dia mkn salmon goreng! Salmon goreng hoiiii...punyalah high class punya kucing.
Gambar dahulu kala
 
Gambar dahulu kala
Favourite spot dia kalau dalam rumah samada berdiri depan mesin basuh, baring atas lap kaki depan toilet, masuk dan tidur dalam rak TV atau landing atas sofa Macy ummi.
Tgk tu...tido beralaskan comforter!

Tapi tu cerita dulu. Khamis mlm Jumaat yang lepas, 28 May 2015 bersamaan 10 Syaaban,  CaddyBoyz mati.
CaddyBoyz, dijumpai dah mati :(

Kucing tu dah tua pon sebenarnya. Dah hidup dengan kitorang sejak tahun 2012 masa Asyraf kecik lagi. Sampai la ni Asyraf nak masuk 4 tahun.

Last week ummi nampak dia terdengkot2. Jalan pon menyenget macam ketam. Taktaulah kena langgar ke, jatuh ke hape ke. Then a couple of days lepas tu, jadi makin teruk. Nak diri pon tak boleh asyiklah jatuh.

Then malam kelmarin abah kata Caddyboyz jatuh dalam longkang besar. Nak ambik susah sebab dah malam. So semalaman dia dlm longkang tu. Esok paginya baru abah berjaya ambik dan terus bersihkan dan kurung dia. From then onwards, kesihatan dia jadi makin teruk, tak lalu nak makan and finally malam Khamis lepas, bila balik kerja kitorang tgk dia dah mati.

Walaupon ummi tak suka dia, tapi over these years kami dah capai mutual understanding. Dan ummi terasa kehilangan dia sobsob. Kesian CaddyBoyz. Tak sempat ummi nak mintak mahap kat dia.
Kubur CaddyBoyz depan rumah. Siap dengan papan tanda abah buat.
Sorry bebanyak ye CaddyBoyz...Miss u already.


Monday, June 1, 2015

PPUM Dental Clinic: Part III -The Long Journey Has Ended

1 comments
Ingat lagi tak posting ummi pasal treatment kat PPUM Dental Clinic? Boleh baca kat Part I dan Part II dulu. It's a very loooooooooooooooooong treatment. Tapi alhamdulillah semuanya dah setel.

Recap balik pasal rawatan gigi ummi ni. Well, memang gigi ummi ni tak berapa nak cantik. Tapi masalah jadi teruk bila mengandungkan Si Asyraf. Gigi geraham pecah tak semena2. Kurang kalsium agaknya. Time tu ummi try dapatkan treatment kat Dental Clinic HUKM. Proses sangat lama tunggu berbulan2. Treatment belum habis dah pregnantkan Si Anas pulak hihihi. So kena stop.

Masa pregnant Anas masalah gigi tetaplah ada. Lepas bersalinkan dia, terus buat appointment kat Dental Clinic PPUM pulak. Dekat dengan tempat kerja. Time tu Mac 2014 and nama terus masuk waiting list. Bulan September baru start rawatan dengan sorang dentistry student ni nama dia Yunshan. Sangat sweet, sangat baik dan sangat profesional. Walaupun student tapi kerja dia kemas ummi suka.

So  sekarang bulan May 2015, after almost 8 months pegi balik PPUM, semuanya setel. Antara rawatan yang ummi dah buat i.e scaling, extraction, tampal gigi, reconstruct gigi guna teknik tampalan, root canal treatment dan last sekali denture (gigi palsu). Kalau buat kat klinik swasta ni rasanya boleh cecah belas ribu. Tapi ummi buat FREE sahaja kat PPUM. Cuma, kena sabar sebab akan ada berpuluh2 appointment.
Yunshan, Ummi dan Gillian
So kat atas tu among last pictures ambik dengan Yunshan. Sekarang boleh senyum lebar hihi.



 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez