Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Monday, August 27, 2012

Warna Warni Aidilfitri


One of the best thing pasal raya mestilah tak lain tak bukan...bergambar sakan! Posing maut fe-feeling ala artis gitu kihkihkih. Dari zaman dahulu kala sampai sekarang, lepas sembayang raya mesti nak buat sessi fotogediks. Dulu guna kamera-masuk-filem so kena posing betul2 baru snap gambar. Paling nyampah kalau orang ambik gambar candid. Rasa macam buang filem je. Yelah apa taknya, bayar mahal2 cuci gambar sekali tengok hasilnya ada gambar-tak-patut-publish.

Tapi sekarang ni sejak ada digital kamera, then Ameme pulak terlebeh duit beli kamera DSLR sekaligus merangkap sebagai jurugambar tak bertauliah, makin sakanlah ummi sekeluarga bergambar. Posing apa-apa pun boleh. Ala apa susah, kalau tak suka delete saje. So ni antara hasil gambar raya tahun ni:

My big family. Yang takde dalam gambar - Amalina, abg azam sekeluarga, abg ajib & seri, Ceklon & Firdaus. Oh si Asyraf pun takde sebab time ni dia zzzzzz...
Tradisi CikYah setiap tahun - bagi mainan instead of duit raya kat anak-anak buah

Asyraf dan Aiza sabar tunggu giliran nak dapat mainan hihihi
Gambar adik beradik. 4 orang takde dalam gambar. Tapi tiba2 terselit muka Aiza kihkihkih

Gambar 'bajet hensem'
Ummi suka gambar ni. Huhuhu homesick!

Gambar raya ke-2. Eh lawalah tudung 2-layer ummi hasil shopping kat opis hahaha

Finally, my family-photo. Nak cuci, frame dan letak kat opis
Hari ni dah start kerja. Mood tak ada. Tapi kerja berlambak tak terkejar nak siapkan semua. Feeling raya masih menebal lagi. Masuk kelas tadi pun tiba2 ada student offer kek lapis Sarawak yang datang khas dari kampung halamannya. Thanks Ali. Nanti ajak madam makan lagi eh?



2 comments on "Warna Warni Aidilfitri"

dhr on August 27, 2012 at 11:32 PM said...

Selamat Hari Raya, Sidah.Maaf zahir & batin.

ummi aiza on August 30, 2012 at 11:36 AM said...

Selamat hari raya to you too and hubby. Manila-KL dah dekat. Baliklah selalu. Ada rezeki kita blh jumpa kat mana2.

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez