Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Friday, December 20, 2013

Anas Turns 2-Months Old


Alhamdulillah Anas dah dua bulan. Kurang lagi sebulan je sebelum ummi naik kerja. Boss call suruh naik kerja awal sikit so that boleh start mengajar di awal semester. Kalau tak, ummi kena take over kelas dari lecturer lain (which I don't like actually). Yelah, setiap lecturer ada cara mengajar masing2. Kalau kita kena sambung mengajar lecturer lain memang tak best dan student pun ala2 terkejut gitu.

Berbalik pada Anas, Alhamdulillah nursery UIA dah call dan dah bagi borang untuk confirmkan enrollment. So start dari bulan January dah boleh hantar. Ummi naik kerja pertengahan bulan January. So far monthly fee tetap sama RM240. Jauh lebih murah kalau dibandingkan dengan nursery kat luar sana. Gitu gini bila dikira2 kos hantar Aiza, Asyraf dengan Anas tiap2 bulan campur dengan yuran ngaji etc total RM760 potong gaji. Hambik kau! Gaji bersih bila dah tolak segala macam hutang piutang lebih kurang sama macam gaji operator pengeluaran hahaha. Kot2 lebih rendah agaknya. Well, nak buat macam mana. Tapi syukur ummi masih rasa cukup serba serbi. Masih boleh bagi duit kat nyai, makan KFC dan beli durian musang king. So tu tandanya belum hidup melarat kihkihkih.

Anas cepat betul perkembangannya. Terutama perkembangan SAIZ BADAN. Macam dipam2 naiknya. Ummi nampak dia tiap hari tak terasa sangat. Tapi baru2 ni nyai, yai dan Wak Ani jumpa dia, masing2 kata Anas dah debab, gendut etc. Tak tau berapa berat dia sebab kat rumah ni takde mesin timbang digital. Mana tak debab, asyik menyusu, tido, menyusu, tido tulah aktiviti dia hari2. Then dia pun dah mula bunyi2 cakap sorang2. Kalau diagah pun dah mula sengeh2. Untuk tatapan korang, ni ha Anas on his 2-months bday.




1 comments on "Anas Turns 2-Months Old"

Anna Ruslina on June 6, 2014 at 8:37 PM said...

Hehe. Boleh beli musang king tu kira hokey la kan :).

Nursery kat UIA ni open to public tak?

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez