Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Monday, April 27, 2015

Workaway


Ciwan is away backpacking. Off to Bulgaria! Tak pernah terpikir kat kepala ummi ada orang nak pergi Bulgaria. So bila ciwan kata nak ke sana, speechless ummi jadinya!

Setiap orang ada keinginan masing2. Dan rasanya inilah yang ciwan nak selama ni. Backpacking mengembara serata dunia. Knowing him, dia memang nature lover. Nasib baik belum ada anak bini. Senanglah nak buat 'kerja gila' macam ni. Ummi pon kalau dibagi pilihan nak jugak jalan2 tengok negara orang, tak perlu fikir pasal kerja, meetings, traffic jam etc. Tapi apakan daya.

So ciwan will be back in 2 months. Niat asalnya dia nak backpack sampai hujung tahun. Tapi hasil negotiation ummi, jadi 2 bulan je hihihi. 
Sementara tunggu departure :(

Sesapa yg ada pasang niat nak backpack, bolehlah try cara ni. Pergi tgk website www.workaway.com ni. Konsep dia mudah je. Ada host dan ada backpackers. Just daftar, pilih negara mana kita nak, then cari host yg available. Biasanya kat tempat host tu kita akan tolong dia buat kerja2 simple i.e gardening, cleaning, repairing etc. In return kita akan dapat free lodging and free meals. Tiket kapal terbang of course lah kita yg bayar. So dari situ bolehlah kita backpack dari satu tempat ke satu tempat.

Macam tempat yg ciwan pegi ni, host tu ada ladang kuda kat kaki gunung. Dari gambar2 yang dihantar, macam best jugak. Tiap hari around 4-5 hours tolong host dia bersihkan kandang, bagi makan etc. Backpackers lain pon ramai rupanya. InsyaAllah bulan depan dia nak ke Turkey pulak.

So sekarang mode jalan2 ummi dah turned on. Cepatlah Air Asia buat promosi! Tak sabar nak berjalan.




1 comments on "Workaway"

sherlina halim on October 23, 2015 at 5:26 AM said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez