Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Friday, January 30, 2015

Me and Zamani: Tak Mungkin Berpaling!


Minggu lepas kan kecoh pasal Zamani Slam kena tangkap hisap dadah. Lepas tu timbul pulak isu dia kena buli menyanyi dalam keadaan tangan bergari. Ummi taknak komen hal tu. Tapi ummi memang nak bercerita sesuatu pasal Zamani.

**********************************************************************************

Ummi ni peminat no 1 dia. Okeylah...okeylah kalau bukan no 1 pon bagilah ummi top one hundred. Kira mcm die hard fan jugak! Masa zaman sekolah dulu, boleh kata Slam le kumpulan paling femes. Lepas kemunculan Slam, mulalah timbul banyak kumpulan lain yg start dari S jugak. Scoin, Spoon, Sting, Score, Sponge (ade ke??). Pendek kata, semua nak start dari huruf S. 

Boleh kata semua lagu Slam ummi tahu tau. Kadang2 time tgh tak betul, selalu jugak ummi dgn abah laki bini karaoke lagu Slam. Kitorang kalau berpadu suara memang terkedu jiran tetangga semua kahkahkah. Memang konfiden habis especially part chorus.

** Ehem...ehem...tuning suara jap. Nak nyanyi lagu Kembali Terjalin sat lagi. Dah dari semalam minum air asam jawa semata2 nak mantapkan suara hahaha**

Ok sambung cerita. Masa ummi tingkatan 3, Zamani Slam datang sekolah ummi. Dia datang dengan sorang makcik ni yg nak melawat anak dia (senior kitorang). Dia datang solo je tak ajak groupmates yg lain. Bergegar le asrama pompuan dengan berita kedatangan Zamani. Lepas tu korang nak tahu, Zamani Slam lepak kat study room form 3. Dan dia duduk kat meja ummi. Ulang suara! Dia duduk kat meja ummi #insert-riak-mode-here.

Time tu punyalah panjang  beratur budak pompuan nak ambik otograf si Zamani. Ada sorang kawan ummi ni yg konon2 die hard fan jugak, siap ambik otograf sambil pakai telekung lagi sebab baru balik dari surau. Tak sempat dah dia nak balik dorm tukar baju lawa2 kihkihkih.

Ummi pon terhingin jugak nak dapatkan otograf dia. Tapi malas nak beratur. So ummi potong queue. Jalan menonong ke meja ummi. Lepas tu buat scene ala2 terkejut nampak Zamani kehkehkeh. "Mintak mahap ye. Saya nak ambik buku" sambil terbongkok2 selongkar meja cari ape2 jelah buku mana yang jumpa. "Meja awak ke? Tumpang duduk ye" polite je suara Zamani awwww berdebar ai kihkihkih. Then Zamani offer nak bagi ummi otograf. Yess, berjaya tektik aku kihkihkih. Silap time tu takde henpon kalau tak sure dah ambik gambar selfie dgn Zamani boleh jadi bahan nak riak kat abah.

Dipendekkan cerita, time selongkar2 meja tu cuma jumpa buku Sasbadi Geografi je. Belasah jelah. Geografi pon geografilah. Hasilnya, dari memanjang dapat C ummi berjaya dapat A PMR. Hebat tak???? Patutnya semua buku pon ummi suruh Zamani sign. Sekali dgn buku teks semua hahaha. Tiap kali bukak buku geog, kat mukasurat pertama mesti senyum2 tgk otograf Zamani. Lepas tu stop kat page tu je tak selak2 page lain kuikuikui.

Di kesempatan ni ummi nak ucapkan terima kasih kat Zamani sbb jadi pendorong utama atas kejayaan ummi merangkul A dalam subjek Geog time PMR. Jasamu dikenang Zamani. Ingat daku dalam doamu!




1 comments on "Me and Zamani: Tak Mungkin Berpaling!"

sherlina halim on October 23, 2015 at 5:26 AM said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez