Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Friday, January 23, 2015

My Little Pony: From Passion to Obsession


Tak pasti sejak bila Aiza mula minat dengan cerita ni. Tahu2 je newsfeeds dan suggestions kat YouTube penuh dengan My Little Pony. Bermula dengan tengok segala video kat YouTube, dia start hafal nama semua karakter yang ada. Yang kelakarnya, ummi abah dgn Asyraf pon terhafal sama. Apple Jack, Pinky Pie, Flutter Shy, Twilight Sparkle, Rarity, Rainbow Dash semua kitorang dah kenal hahaha. Abah siap tolong torrentkan lagi movie dia; Rainbow Rocks dengan Friendship Is Magic. So hari2 layan My Little Pony ketawa sorang2 depan tablet.

Bila dah selalu tengok, dia start hafal lagu2 My Little Pony. Karaoke hari2 dengan Asyraf. Kitorang laki bini impressed ok! Sebab lirik dia agak complicated jugak tapi tak sangka diorang berdua boleh hafal sebijik2. Terlalu selalu dengar lagu Pony sampaikan kalau ummi duduk sorang2 kat opis pon boleh terngiang2 lagu tu dalam kepala. Mmg dah lama bye-bye kat lagu rock, lagu nasyid, lagu jiwang ...semua dah diganti dengan Cutie Mark Crusader, Battle of the Band etc.

Then bila kitorang jalan2, pantang nampak mainan Little Pony, dia dah mula mintak nak beli. Ada jugaklah yang kitorang layankan bila harganya affordable. Kalau mahal takde sales memang buat dunno jelah. First pony beli masa pegi Perth hari tu. Doll Twilight Sparkle. 
Sepatutnya doll ni pakai baju. Tapi dah diganti dgn loom band ikut kreativiti Aiza. Ada ciri2 nak masuk Project Runway pulak agaknya :)
Sekarang ni dah mula beranak pinak. Latest sekali yang ni:
Soft toy Pinkie Pie. Harga RM29.90 beli kat kedai Speedy OU. Besar jugak sizenya.
Lepas tu sekarang Aiza dah buat anjakan paradigma. Maju setapak lagi dalam bidang My Little Pony ni. Dia start melukis pulak! Habislah segala kertas pantang ada ruang, penuhlah dengan lukisan pony. Dulu masa dia tadika, selalu jugak dia lukiskan utk kawan2 yang berminat. Ni bila dah masuk darjah 1, dia cater utk kawan-kawan sekelas hihihi. Ni antara lukisan dia yg ummi sempat capture:



Antara lukisan terawal

Yg ni dia lukiskan utk Fatin, kawan duduk sebelah dlm kelas. Then mama Fatin upload kat whatssapp group Mommies 1 Kenanga :)


Boleh tahan kan? Kalau bukan ummi siapa lagi nak puji anak sendiri. Makin lama makin kemas. Tak tahu mana dia dapat bakat melukis ni. Yang pastinya bukan dari abah sebab abah tangan kayu kihkihkih. So most probably dari ummi (abah sila jgn muntah).



2 comments on "My Little Pony: From Passion to Obsession"

LadySue Rauf on January 23, 2015 at 2:58 PM said...

hehehhe.. anak kita pun suka pony ni jugakk.. blh scroll ig carik gambar org jual pony.. aiyakkk... hehehhe

sherlina halim on October 23, 2015 at 5:26 AM said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez