Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Wednesday, January 25, 2012

OMAIGOD!


Dalam sistem ejaan, ada 26 huruf konsonan. Kesemua huruf ada kepentingan yang tersendiri. Hilang atau bertambah satu huruf, ejaan boleh berubah seterusnya mengubah makna pada sesuatu perkataan -> This is what I've learned today - through the 'hard' way!

Alkisahnya, hari ini adalah hari yang sibuk buat ummi. Setelah 4 hari bercuti, pagi ni bila tengok jadual rasa macam nak pitam bila nampak ada empat kelas berderet. Hambik kau! Terkejar sana sini sampai tak sempat nak lunch. Preparation mengajar pun buat last minute buat ummi jadi tak tentu arah dalam kelas. Bila sampai kelas yang terakhir, tenaga dah tak ada. Rasa nak abiskan kelas cepat2 dan kemudian duduk diam2 dalam ofis. Topik hari ni pasal storage, maka akan keluarlah istilah2 macam hard disk, optical disc etc. Ummi mengajar macam biasa, berkobar2 dan berdedikasi kononnya. Tengah khusyuk mengajar, tiba2 ummi perasan ada 2,3 student perempuan tersenyum simpul. Tapi ummi buat biasa je. Pandang pulak kat student lelaki, masing2 menahan gelak. Ada yang dah tekup muka guna buku nak lindung biar ummi tak nampak. Aiseh, what happen? Ummi dah mula rasa tak sedap hati. Tapi ummi teruskan jugak mengajar. Sambil tu pandang baju sendiri dari atas ke bawah manalah tahu kot2 koyak atau berlubang. Student dah mula bisik2 buat ummi tambah tak sedap hati. Ummi kuatkan hati, abaikan semua gangguan, pandang semula ke whiteboard untuk teruskan mengajar. Tiba2 ummi ternampak something!

Tajuk besar kat whiteboard:





Instead of hard disk, ummi tulis...













Hard DICK








<dem!>








6 comments on "OMAIGOD!"

AyuArjuna BiGoshh on January 25, 2012 at 5:07 PM said...

hahahaha...hahahhaa siyes lawakkkkkkkkk

dhr on January 25, 2012 at 6:26 PM said...

omaigodddd! madam malu big time!

ummi aiza on January 26, 2012 at 8:57 AM said...

Memang malu giler! Siap semalam cakap dengan husband nak resign dari UIA kahkahkah. Drop my water face!

Nurul Ulfa on January 26, 2012 at 11:30 AM said...

apa syidah..malu seh..siap hard dick tu..takleh tahan..hehe

ummi aiza on January 26, 2012 at 12:15 PM said...

Ulfa, tulah pasal. Teringat2 sampai sekarang. Kalau optical dick macam ok lagi. Ni hard dick???? Rasa nak terjun bangunan sekarang jugak huhu! Dah le semalam tu group budak yang ambik course English. Of course le diorang memang paham sesangat. Rasa macam nak pitam kalau kenang balik.

Shifa on March 26, 2012 at 12:50 PM said...

hahahaha baru terbaca entry ni! lawakkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez