Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Saturday, April 14, 2012

Layang-Layang Terbang Melayang


Taman Metropolitan, Kepong terkenal sebagai destinasi nak main layang-layang. Setiap pagi dan petang hujung minggu atau cuti sekolah, tempat ni mesti penuh sesak sampai takde ruang nak parking. Jarak rumah ummi dengan Taman Metropolitan dekat saje sebenarnya. Tapi sebab taman ni berada kat the-other-side-of-MRR2, so kena u-turn agak jauh jugak. Kalau drive, ambik masa lebih kurang 15 minit baru sampai. Kira oklah tu kan. Sebabnya ummi dapat tahu, ada orang yang lagi jauh dari Gombak, Sg.Buloh, Damansara, PJ pun datang ke sini jugak. Kemungkinan jugak ada yang lagi jauh dari tu.

Dah lama kami tak ke sini. Last sekali seingat ummi masa Aiza mula2 nak belajar jalan dulu. So ni bila dia besar (dan dah ada adik), baru nak pergi lagi. 

Suasana kat sini memang meriah. Gerai jual makanan dan minuman berderet kat tempat parking. Gerai jual layang-layang pun banyak. Harga layang-layang ikut size dan corak dari RM3 sampailah berpuluh2 ringgit. Untuk Aiza, kami belikan dia yang ini:
 
Layang2 Angry Bird size sederhana besar harga RM6

Aiza Abah in action
As expected, abah yang lebih beria berbanding Aiza. In fact, kebanyakan  kat sini yang main adalah bapak-bapak orang saje. Anak2 duduk tepi dalam hati merungut "kenapalah bapak aku yang conquer layang2 ni dari tadi" kihkihkih. Selain main layang2, ada jugak orang jogging, berbasikal, main skate board etc. In fact masa kami pergi hari tu, ada satu kumpulan gamelan dan caklempong tengah buat persembahan. Best!
Penat main layang-layang, kami layan main bubble pulak. Boleh kata separuh budak2 yang datang sini main bubble. So pemandangan kat taman nampak sangat cantik dengan buih2 terbang kat udara.
Aiza tembak ummi!
Seronok jugak bila rumah dikelilingi taman ni. Kalau rasa jauh nak pergi Taman Metropolitan, kami pergi Taman Botani saje. InsyaAllah mulai dari sekarang, aktiviti jalan2 kat taman akan jadi aktiviti wajib ummi sekeluarga bila ada masa terluang.


2 comments on "Layang-Layang Terbang Melayang"

AyuArjuna BiGoshh on April 14, 2012 at 8:12 PM said...

mmg syok main layang2 :)

ummi aiza on April 16, 2012 at 9:36 AM said...

lagi syok gelakkan husband yang tak reti nak naikkan layang-layang kihkihkih

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez