Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Monday, September 17, 2012

Bling Bling


Alkisahnya hari tu, ummi pegi jalan2 kat shopping kompleks dengan MIL, angah dan sekali dengan anak2 dia. Sambil jalan2 tu, sajelah singgah jamu mata kat Wah Chan. Time tu tengah ada mega sale. Tapi mega sale kedai emas takdelah sama macam mega sale kat Jusco, ye tak? Tak terdetik langsung nak beli barang kemas sebab tahu harga emas sekarang melambung tak hengat dunia. Tapi saje gatal2 tangan try gelang bangle. MIL pun join sekali. Then bila tanya harga, errkkk...terus letak. Gaji sebulan pun tak lepas hihihi.

Then a few days after tu, kat rumah MIL tiba2 dia cakap "mama nak belikan awak gelang". I thought she was joking! Obviously we were not talking about barang harga 2-singgit-2-singgit macam dalam cerita upin ipin. We were talking about GOLD. Harus ummi taip huruf besar! So I just brushed-off the idea. Dan berazam untuk ignore je kalau dia timbulkan balik isu beli gelang. 

Tapi bila balik rumah abah duk asyik nyakat ummi

Abah: kalau ada orang nak belikan emas ambik jelah mi
Ummi: malulah ummi. Ini bukan barang murah. Cuba kalau yai kat kampung tu kata nak belikan abah motor, abah ambik ke?
Abah: eh mestilah. Bapak mertua belikan mesti ambik --> erk...kau memang tak tau malu bah!

Sabtu lepas, MIL ajak keluar makan. Lepas makan dia tarik tangan ajak masuk Wah Chan. Dia suruh pilih gelang time tu jugak. Tak boleh elak dah! So ummi dengan rasa excited tak ingat dunia rendah hati dan sedar diri, pilihlah design yang simple2 dan ringan timbangan gramnya. Tak maulah rabakkan poket MIL. Mula2 pilih design pintal2. Harganya pun 'berpatutan'. Sekali bila tunjuk kat abah, dia cakap tak cantik. Hek eleh, macamlah dia yang nak keluarkan duit. Lagi mau komplen!

So ummi pilih satu lagi design. Mahal sikit dari yang tadi. Yang ni design dia lain. Dan bentuk dia oval bukannya bulat. Nampak cantik di mata ummi. Sekali bila tunjuk MIL, dia kata terlalu ringan dan designnya simple sangat! And I was like...biar betik? Berapa bajetnya nak beli bangle ni?

So ummi pun cakap dengan MIL, since dia yang bermurah hati nak belikan ummi bangle, apa kata dia je yang pilihkan. Semua pun cantik je di mata ummi. So dia pilihkan yang ini:
Extra bling bling effect bila ambik gambar guna kamera phone abah
Otomatik terus tangan jadi lemah gemalai bila pakai barang kemas kihkih

Among the latest design at Wah Chan. Plain gold bangle with chrome (white gold). Cantik sangat! Harganya tak perlu cakaplah. Memang ummi tak akan beli kalau guna duit sendiri.

So mama, thank you so much for the bangle. Tangan saya ni sentiasa terbuka kalau mama nak tambahkan lagi koleksi barang kemas saya! Serius.


2 comments on "Bling Bling"

QasehnyaRania on September 18, 2012 at 3:15 PM said...

wow..bestnya akak..=)

ummi aiza on September 20, 2012 at 10:53 AM said...

rezeki jangan ditolak hihihi

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez