Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Wednesday, September 18, 2013

Pendatang Tanpa Izin : Part III


Rumah ummi dah jadi port untuk pendatang tanpa izin (PATI). Kalau pihak imegresen tahu, kompem kena ops bersepadu. Asalnya dulu ada satu je PATI kat rumah. Sekarang dah bertambah jadi tiga. Sebabnya, PATI yang asal tu kawin dengan PATI yang lain (sekufu le katanya). Lepas tu baru-baru ni masa raya, beranak dapat satu lagi PATI. Tensen sesangat! Kalau korang nak tengok, inilah dia 'family potret' pendatang tanpa izin yang menumpang rumah kitorang sekarang.
L-R: Caddy Baby, Caddy Boyz and Caddy Mama

Semuanya dah dibagi nama dengan Aiza. Si Bapak-Caddy Boyz. Si Mak-Caddy Mama. Si Anak - Caddy Baby. Kot nanti makin beranak pinak, taktau nama apa pulak diletak. Ummi menjangkakan, bila Caddy Boyz dapat cucu, kenalah tukar nama dia jadi Caddy Grandpa. Whatever le kan!

Dulu ummi memang menyampah dengan semua binatang peliharaan abah ni. Sekarang, MASIH MENYAMPAH. Tapi ummi tahu, menyampah ummi tu tak bawak apa2 makna kat abah huhuhu. So buat masa sekarang, tangguh dululah hobi gardening. Daripada ummi meroyan tengok pokok2 ummi kena berak, baik tak payah gardening langsung. So bila hari tu abah cakap pasal teringin nak minum air roselle, ummi tengok je muka dia. Buat bodo!

Then baru-baru ni, something happened-yang buat ummi sangat hangin. Cuba tengok ni:
Manalah ummi tak hangin. Habis berparut kat pipi. Bila ditanya, dia kata Caddy Mama yang buat. Sebelum tu, a few months ago Asyraf pun pernah melalak kaki dia kena cakar dengan Caddy Boyz. So sekarang ummi tengah tunggu dan lihat saje. Kot ada yang cuba nak gesel2 kat kaki, ummi tendang jauh2 sampai Afrika!

More stories pasal ketiga2 PATI ni boleh baca sini, sini dan sini.





2 comments on "Pendatang Tanpa Izin : Part III"

Maya Perich on October 8, 2013 at 7:14 AM said...

Sedangkan Nabi sayangkan kuching, kalau you betul hamba Allah SWT, you will know that cruelty to animals (or humans alike) is a sin. Your child would have endlessly tormented the cat and she probably did it out of fear. I love animals no matter what they are and would not hurt them on purpose. Think about how much compassion you would be teaching your child when he/she sees you mistreat a helpless animal! Shame on you! Allah SWT will judge you.

Maya Perich on October 8, 2013 at 7:23 AM said...

Also, when a cat rubs against your leg, it is greeting you and showing its affection for you. I have 3 cats myself and it's amazing how each and every one of them have its own personality and shows affection in its own way. I also have 2 young children who know NOT to terrify the cats or any other animals for that matter. Humans and animals can co-exist. We just have to be mindful of one another. In the meantime, have an interest in your children so you can observe what they did to those poor cats before they were attacked. It is NOT in a cat's nature to attack without being provoked!

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez