Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Wednesday, May 16, 2012

Happy Teacher's Day to Myself


Sepanjang hampir 5 tahun ummi bekerja di UIA PJ ni, dah banyak kali jugaklah kami lecturer2 di ICT Dept sambut Teacher's Day. Hehehe tapi bukan sambut dengan students sebaliknya celebrate sesama lecturer ala2 syok sendiri gitu hahahahaha.

Tahun ni tak terkecuali. Programnya sama saje setiap tahun.
*Makan-makan pot luck
*Ada persembahan sikit (multimedia presentation, baca sajak or whatever lah)
*Ucapan ringkas
*Sessi tukar2 hadiah
Cuma tahun ni special sikit sebab lepas makan kami solat zuhur jemaah sama2 diimamkan Bro.Haedir.
Bila pasal makan, semua pun laju hihihi. P/S lawa baju kak ayu arini :)

Selama ni kalau buat pot luck, biasanya ummi volunteer bawak buah saje. Maklumlah duduk rumah mertua malas nak kelentang kelentung kat dapur pagi2 buta masak untuk ofismate. Tapi tahun ni, sebab dah pindah rumah sendiri, ummi tunjuklah sikit skill memasak kihkihkih. Ummi buat CUSTARD JAGUNG! Subuh2 dah bangun. Sorry picture tak ada ---> abah kata "show picture or it never happened". Hihi tapi seriously ummi masak custard jagung cuma tak snap gambar je.

Sessi tukar2 hadiah tangguh sampai Jumaat ni sebab ada lecturer yang tak datang dan ada juga yang tak prepare hadiah lagi.
Memang seronok sekali sekala berkumpul ramai2 sambil makan dan borak2 macam ni. Hilang semua stress kerja! Sekarang memang tengah rileks pun sebab kertas exam dah habis marking dan student pun semuanya balik bercuti.

So untuk semua warga pendidik di luar sana, especially rakan2 seperjuangan di ICT Dept, CFS IIUM Petaling Jaya,
"Happy Teacher's Day! Remember, great teacher teaches from his heart, not from the textbook. Our job is  a noble job, so be proud of it!"


2 comments on "Happy Teacher's Day to Myself"

inahar ali on May 21, 2012 at 7:04 PM said...

salam ummi aiza..tq mai dapur akak ye! akak mai ni nk kenen karipap yg adik wat tu..dh abiss ke?? hehe..

AyuArjuna BiGoshh on May 22, 2012 at 5:26 PM said...

selamat hari guru shidah :)

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez