Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Tuesday, May 29, 2012

Mengalahkan Orang Yang Nak Kawin


Our beloved CakJib dah nak kawin minggu depan! Setelah 36 tahun hidup membujang, akhirnya sampai jugak jodohnya.Tahniah CakJib. Dengar kata berdebar2 sampai tidur malam tak lena kihkihkih.

Ummi memang rasa excited nak balik Johor. Last sekali balik masa Ceklon kawin bulan 11 TAHUN LEPAS. Memang melampau kan? Then bulan Mac hari tu ada balik sekejap otw dari bercuti kat Desaru dengan family MIL. Tu tak kira balik kampung sebab singgah dalam 2 jam je (lunch, sembayang Zuhur then terus balik KL) sob sob sob. So ni bila nak balik hujung minggu ni, rasa tak sabar sangat. Tiap2 hari tengok kalendar padahal dah tahu the exact date bila nak balik kihkihkih. Tambahan pulak bila sekarang kat ofis takde kerja nak buat. Student semua tengah cuti. Soalan exam untuk semester depan pun Alhamdulillah ummi dah berjaya siapkan. Tinggal nak pilih masuk dalam exam paper saje. So setiap hari datang ofis lenggang kangkung- bukak laptop- surf internet - bila ngantuk tidur bawah meja- cukup masa terus balik! Sungguh heaven!

Orang lain nak kawin, ummi pulak yang excited. Bila kat ofis duduk diam seolah2 pasif tak ada tenaga. Tapi bila punch out je, terus heret abah ke sana ke sini shopping beli baju Aiza dan Asyraf. Yelah, CakJib nak kawin mestilah Aiza dengan Asyraf nak melaram sama. Tiap2 hari pun ulang dialog yang sama kat abah "kesian budak2 tu belum beli baju baru". Dalam otak duk pikir, waktu nikah pakai baju ni - waktu sanding belah lelaki pakai baju tu - waktu sanding belah perempuan pakai baju lain pulak. So ummi pun keep on membeli dan membeli dan membeli. Padahal kat rumah dah tak muat beg yang nak bawak balik kampung hohoho. Memang betul2 ngalahkan pengantin!

Then tiba2 teringat, baju ummi cuma ada sepasang saje!


2 comments on "Mengalahkan Orang Yang Nak Kawin"

azlie on May 29, 2012 at 1:03 PM said...

ish ish dah 11 tahun x blk rupenye

ummi aiza on May 29, 2012 at 1:38 PM said...

hei, bulan 11 tahun lepas le! saje je.

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez