Disclaimer:The content of this website are prepared for the purpose of information only. Powered by Blogger.

Wednesday, December 26, 2012

Precious Gift Ever


Hari Jumaat lepas ummi dapat hadiah dari abah.

Hadiah yang saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat berharga.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Hadiah yang saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat ummi nanti-nantikan.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Hadiah yang saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat susah nak dapat.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Hadiah yang saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat buat ummi hepi.
*
*
*
*
*
*
*
*
* Nak tau apa dia? Ni ha:

SET HIDROPONIK :)

Dah lama tau cari benda alah ni siap google sana sini tapi tak jumpa. Siap dah plan nak beli online dari satu kedai kat Kedah nun jauh kat sana. Tapi last2 jumpa satu website jual set ni kat Dengkil. Nak order online pon boleh tapi sebab tak sabar punya pasal, PAKSA abah pergi self pick-up. Nasib baik abah kata tak jauh pun dari ofis - 5 minit drive je.

I'm so happy. Mood gardening kembali semula. So boleh geng dengan kawan sekolah menengah Si Imah yang baru berjinak2 nak jadi petani moden. Hi Imah, i miss you (sambil lambai2 tangan)!

Biasanya kalau orang lain, akan fokus pada satu jenis sayur untuk sekali tanam. Then bila dah tuai, tanam sayur lain pulak. Tapi sebab ummi eksaited, ummi tanam 8 jenis sayur kat 8 lubang berlainan. Ada sawi, kailan, ketumbar, pak choi semua ada. Nampak sangat jakun kan? Hahahaha...

In 4 weeks time, insyaAllah boleh makan sayur hidroponik ni. Nanti ummi update dalam posting yang lain. Promise!





1 comments on "Precious Gift Ever"

@zim@h4eva on January 9, 2013 at 3:28 PM said...

nak berhidroponik jugakkkk :)

 

My Journey Through Motherhood Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez