Rumah ummi kat Kepong memang ramai Chinese. Restoran cina memang melambak2. Bila lalu kat depan restoran mesti terbau dan ternampak masakan diorang. Semuanya nampak sedap. Memang terliur dibuatnya. So bila blogwalking dan ternampak review orang ramai pasal satu restoran chinese-muslim kat area Sri Gombak ni, terus rasa nak terjah. Sebelum ni dah 4,5 kali makan kat restoran chinese-muslim De Templer kat Taman Melati. Kali ni nak cuba Restoran Haji Sharin Low pulak. Menu yang ingin dicuba tak lain tak bukan ialah ITIK PANGGANG.
Restoran Haji Sharin Low ni actually ada banyak cawangan. Selain kat Sri Gombak, yang ummi tau dia ada cawangan kat Bukit Antarabangsa dan kat Sg.Merab, Bangi. Kitorang pergi betul2 lepas maghrib. Sampai sana dalam pukul 8, tak ramai orang.
Sebab dah tengok menu kat internet awal2, so sampai sana kitorang terus order. Dalam kepala dah ada berderet list. Akhirnya inilah yang kitorang order:
Daging black pepper - daging sangat lembut. Tapi tak rasa black pepper sangat. Lebih kepada rasa kicap :) |
Tofu sizzling - sangat sedap! |
Sayur chap chai untuk Aiza. Tapi ummi yg makan banyak. Ada udang, cendawan, segala jenis sayur, ayam etc. |
Ada dua menu yang tak ada dalam gambar; salted egg crab (super delicious) sampai abah kata next time datang nak order ni je dan itik panggang (a bit dry tapi sedap je kat tekak ummi).
Semua sekali campur dengan nasi putih 5 pinggan, air untuk 5 orang (cikwan dan ameme join jugak) berharga RM101. Cantik kan nombornya ngehngehngeh. Agak murah kalau nak dibandingkan dengan restoran chinese-muslim yang lain. Makanan sedap, servis cepat, perut kenyang, duit melayang!
Team membedal makanan |
0 comments on "Makan-Makan Kat Restoran Haji Sharin Low"
Post a Comment